achtergrond-proza.jpg

Bert is al zijn hele leven betrokken bij de paardensport. Zo hielden zijn beide opa's paarden. Enerzijds om mee te werken op het land en anderzijds om in de vrije uurtjes bijvoorbeeld te springen. Daarnaast was vader Wim Schokkenkamp een gerespecteerd jurylid en was hij instructeur bij rijverenigingen als de Flevoruiters en de Noordveluwe Ruiters. De vier kinderen van de familie Schokkenkamp hadden allen een pony. Vader Schokkenkamp bouwde zelf een vrachtauto en zo ging het hele gezin menig zaterdag met een tas vol broodjes en drinken op pad naar de concoursen.

Uiteindelijk zijn Bert en zijn zus Rianne verder gegaan met de paardensport. Nadat Bert in de jaren '80 alle fasen van de instructeursopleiding succesvol had doorlopen is hij gaan les geven bij diverse verenigingen. Het is best bijzonder dat hij bij de Flevoruiters en de Noordveluwe Ruiters les heeft gegeven aan mensen die jaren daarvoor les hadden van zijn vader.

Met het verstrijken van de jaren is Bert het lesgeven en het africhten van paarden steeds verder uit gaan breiden. Waar hij dit eerst naast zijn werk als akkerbouwer deed, werkt hij inmiddels al jaren fulltime als instructeur en africhter. In de dressuursport heeft Bert de afgelopen jaren tientallen paarden opgeleid tot subtop niveau. Bert verzorgt zowel spring- als dressuurtraining aan diverse ruiters en amazones. Tevens zorgt hij voor begeleiding op wedstrijden. Daarnaast houdt hij zich bezig met de africhting van jonge paarden.

Ook Erna is al sinds haar jeugd actief in de paardensport. Als dochter van een agrariër stonden er op jonge leeftijd al ponies voor haar en haar zus bij hen thuis in de wei. In 2001 heeft zij de instructeursopleiding Orun fase 1 met ontvangst van een diploma afgerond. In 2009 heeft Erna de opleiding tot paardensportmasseur gevolgd en met succes afgerond. Erna rijdt momenteel niet onverdienstelijk in de dressuurklasse ZZ Zwaar. Binnen het bedrijf is Erna degene die verantwoordelijk is voor de administratie. Daarnaast verzorgt zij samen met Bert de pensionpaarden.

logo erkend leerbedrijf